3 zöldség, ami amúgy gyümölcs

Nem minden az, aminek látszik! – Így van ez a gyümölcsökkel is. Hoztunk nektek 5 olyan gyümit, amit a legtöbben zöldségnek hisznek.

PARADICSOM

A paradicsomot azért sorolják a gyümölcsök közé, mert vannak benne magvak és a növény virágából fejlődik ki. Szerencsétlent mégis mindenki zöldségnek nevezi. Persze ez valahol érthető, hiszen ki akarna a ketchupra gyümölcsszószként gondolni, amikor a reggeli virslije mellé nyomja?!

AVOKÁDÓ

Talán ennek a legtisztázottabb a sorsa a besorolását illetően. Ha eddig is úgy hitted, hogy gyümölcs, akkor jól gondoltad. Egyébként a Kaliforniai Egyetem kutatói állapították meg, hogy az avokádó tulajdonképpen egy érett virág, ettől fogva pedig a gyümölcsök közé tartozik.

OLÍVABOGYÓ

Nem olyan nagy meglepetés, mint aminek hiszed! Egy fa bogyós terméséről beszélünk. Az olajbogyó bizony az olajfa gyümölcse. Ne hagyd, hogy becsapjon savanykás-sós ízével!

Mostanában a tök és a borsó kategorizálását is sokan vitatják. Igazából mind a kettő szintén virágból fejlődik ki és valóban édeskés íz jellemzi őket, de mi azon a ponton elbizonytalanodtunk, amikor gyümölcsfőzelékként gondoltunk a borsófőzelékre.