Bódás Bianka – Afrika magyar jótündére

Vannak azok a hollywoodi filmek, amiben van egy fiatal hősnő, aki élete nagy kalandjára indul Afrikába, hogy rászorulókon és betegeken segítsen, miközben felfedezi önmagát és egy ismeretlen kultúra csodáit. Ez a filmbe illő varázslatos hősnő Bódás Bianka, aki a ‘49 days without borders in Africa’ (magyarul 49 nap Afrikában határok nélkül) projectbe vágott január elején. Közösségi oldalain a 49 napos misszió minden apró részletéről lelkesen, őszintén és úgy számol be, hogy az mindenkiben új életre kelti a szociális érzékenységet.

Dacolva az időjárással, a körülményekkel és farkasszemet nézve küldetése veszélyeivel nekivágott útjának, hogy a tanzániai Green Eden iskola életét gyökerestül megváltoztassa.

Mindenből kivette a részét a Green Edenben

Bianka nem csak több száz tanzániai szívében hagyott nyomott, hanem olyan maradandó dolgokat alkotott, mely jelentős mértékben javítja a helyiek életszínvonalát. A rekkenő hőségben, fejletlen infrastruktúra mellett is több száz főre főzött gulyás levest és paprikás krumplit. Keményen kivette a részét egy meglett férfi embernek is megterhelő fizikai munkákból és aktívan részt vett két tanterem építésén. Nem riasztotta vissza egy kis nyílászáró szerelés, betonozás vagy éppen tetőfedés. Pihenés képpen krétatáblákat festett, tanórákat tartott és helyi családokat látogatott meg, hogy segítse őket.

A kútfúró project

Az új iskolai szárny felépítése mellett legnagyobb projectje egy tavaly márciusban megkezdett kútfúró projekt befejezése volt, melynek anyagi hátteréről és lemanageléséről is gondoskodott. Az Afrikáért Alapitvánnyal és követőinek támogatásával alig 30 óra alatt, több mint 2500 dollárt gyűjtött össze. 2 nap alatt megvalósítsa az afrikai emberek álmát azzal, hogy egy számunkra természetes dolgot elérhetővé tett számukra is: a vizet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nagyon- nagyon szépen köszönjük minden támogatónak a hozzájárulást 💦🙏🏽❤️ Hihetetlen és csodálatos érzés, hogy sikerült befejezni a kutat és 10 év után először ihatnak vizet a gyerekek a Green Eden Scool saját kútjából ❤️ Örülök, hogy becsatlakoztam és segitségemmel hozzájárulhattam Regina Rozinay és Zoltán Siposhegyi projektjehez, továbbá az Afrikáért Alapítvány / Foundation for Africa / Fondation pour l’Afrique nagyon szépen köszönjük a támogatást. Csapatban minden könyebb 😉 30 óra alatt, több mint 2500 dollár gyűlt össze, 24 órán belül megérkeztek a szakemberek a szivattyúval és a kellékekkel, 2 óra alatt összeszerelték a rendszert, 24 óra alatt felásták és elvezették a csöveket 450 m-en, a következő 24 órában az 5000 L tartály is beállítják a helyére és megtelik vizzel… azt hiszem ezt nevezhetjük rekord gyorsaságnak. ❤️ Segiteni kiváltság ❤️ Bia

✨🌍 Bianka Bodas 🌍✨ (@49_days_in_africa) által megosztott bejegyzés,

Amikor épp nem építkezési projecteket vezényelt, akkor alapvető élelmiszereket szerzett be az iskolának, sport- és tanszereket, valamint uniformisokat vásárolt, soha vagy ritkán látott édességeket osztott a gyerekeknek.

Meghatározó szellemi értékeket hagyott Tanzániában

A helyi családok anyagi támogatása mellett hasznos tanácsokkal látta el a tanzániaiakat, hogy a massai urak és hölgyek is megvalósíthassák önmagukat és megteremtsék családjuk számára a megfelelő anyagi hátteret. A gyerekeket is elhalmozta szellemi értékekkel. Művészeti órákat tartott tehetségük kibontakoztatására, hogy aztán a festményeket elárverezve tovább támogathassa a fiatalokat. Igyekezett a gyerekek gondolkodásmódját, világról alkotott képét és ismereteit fejleszteni. Megismertette velük az alapvető vitaminokat, valamint a különböző nemzetek tradicionális ételeit. A fiatal lányoknak megtanította, hogyan őrizhetik meg intim higiéniájukat, valamint szexuális felvilágosítást tartott a fiataloknak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hug hug hug ❤️

✨🌍 Bianka Bodas 🌍✨ (@49_days_in_africa) által megosztott bejegyzés,

Ilyen egy “real-fluencer”

Úgy gondoljuk, hogy a világnak nem beauty brandek népszerűsítésére van szüksége, hanem olyan fontos társadalmi szereplőkre, vagy ha úgy tetszik véleményvezérekre, mint Bianka. Ha csupán gondolkodásmódjában követjük, már nagyobb értéket kaptunk, mint amilyet bármelyik influenszertől valaha várhatunk. A cikk záró akkordjaként pedig jöjjön a kedvenc idézetünk Biankától:

“…egy lány vagyok aki az álmát valósította meg, és ha ezzel segítettem a világ másik felén és életeket “mentettem” az a legcsodálatosabb dolog a világon!”.

Bianka, az olyan emberek, mint Te, a legcsodálatosabb dolgok a világon!