De jó lehet részeg elefántnak lenni!

A koronavírus járvány miatt Kína még mindig kong az ürességtől. A szintén kiürült Velence hattyús és delfines képei után most Kína részeg elefántjaitól robbant fel a net.

Yunnan tartományban jó nagy bulit csapott egy ázsiai elefánt csorda. A hatalmas állatok felöntöttek a garatra és üresen hagytak jó néhány kukoricaboros hordót. A parti végén a teakertben pihentek a másnapos óriások.

Sokan úgy tartják, hogy ez a történet csupán valaki agymenése. Az esetről elsőként Parveen Kaswan, az Indiai Erdészeti Szolgálat tisztje tett közzé egy fotót a közösségi oldalán. A LiveScience tudományos oldalnak azt is elárulta, hogy a veszélyeztetett fajból Kínában mindössze 250 példány él. A kihalás szélén álló állatok imádják az alkoholt, akkor is megtalálják, ha azt elrejtik előlük.

Meh@Spilling_The_T

While humans carry out social distancing, a group of 14 elephants broke into a village in Yunan province, looking for corn and other food. They ended up drinking 30kg of corn wine and got so drunk that they fell asleep in a nearby tea garden. 😂

Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
259 E ember beszél erről

A Physiological and Biochemical Zoology folyóiratban publikált tanulmány szerint lehetetlen, hogy egy több mint háromezer kilogrammos állat olyan mennyiségű italt egyszerre megigyon, hogy megrészegedjen tőle. Ha emberi agy szüleménye, ha nem: szívesen lennénk yunnani részeg elefántok.