Feltalálta a rákszűrő melltartót, miután majdnem elvesztette édesanyját!

Egyre gyakoribb a mellrákos megbetegedés, mely korai stádiumban nehezen kiszúrhető tünetmentessége miatt. Ezért is hangoztatják a szakemberek a szűrővizsgálatok fontosságát. A rákszűrő melltartó feltalálója majdnem levesztette édesanyját, ezért döntött úgy, hogy megoldást talál a nők egyik legnagyobb gyilkosa ellen.

A mellrák gyógyításának az egyik legfontosabb alapfeltétele, hogy időben felismerjék a daganatos elváltozásokat. A minimum éves szinten történő ellenőrzés mellett ezért fintos az önvizsgálat is.

Röviden a mellrákról

Minden nő azt gondolja, hogy őt nem érintheti ez a probléma, ám a statisztika sajnos a betegek számának folyamatos emelkedése miatt erre erősen rácáfol. Hazánkban a leggyakoribb női rákfajtáról beszélünk. Kialakulását előidézhetik genetikai tényezők, továbbá a fogamzásgátló és hormontabletták hosszú távú alkalmazása, valamint életmódbeli tényezők is.

Egy mexikói fiatalember most olyan találmánnyal állt elő, melynek helye lenne minden olyan magyar háztartásba, ahol nők élnek. Julián Ríos Cantú megalkotta azt a csodamelltartót, mely akár női életeket menthet, a mellrák korai felismerésének köszönhetően.

Tudj meg mindent a csodamelltartóról

A modern technika és a tudomány eszközeit segítségül hívva Julián olyan kényelmes és diszkrét megoldást kínál a hölgyeknek az önvizsgálatra, mely orvos bevonása és kórtermekben való várakozási idő nélkül, stresszmentes körülmények közt, akár otthonunk nyugalmában is kimutathatja a mellrákot.

A fiú azután készítette el a csodamelltartót, hogy majdnem elveszítette édesanyját, akinek a melleiben talált csomókról túl későn derült ki, hogy rosszindulatú daganatok. A nőnek mindkét mellét eltávolították, hogy megmentsék az életét. Ekkor esküdött meg a fiú, hogy kitalál valamit, hogy másnak ne kelljen átélnie a betegséggel járó szörnyűségeket.
A mellrák már a korai stádiumában eltérő hőmérsékletű pontokat idéz elő a nők mellének bőrfelületén a fokozott véráramlás miatt. Az Eva fantázianevet viselő melltartó szenzorai ezeket a hőmérséklet különbségeket ismerik fel, jelezve a bajt még a kitapintható csomók megjelenése előtt.

Hetente 60-90 percig kell viselni a melltartót a sikeres eredmények kimutatásához. A fiatal feltaláló szerint azért is ez a leghatékonyabb módszer, mert a mellek folyamatosan ugyanabban a pozícióban vannak a mérések ideje alatt, ezért megbízható, pontos eredményt kaphatunk. A beépített szenzorok egy telefonos alkalmazáshoz kapcsolódnak, amely azonnal jelez, ha rendellenes dolgot tapasztal.