Ingyenes videókonzultációt kínálnak a háziorvosoknak

Ingyenesen biztosítja a háziorvosoknak a videókonzultációs rendszerét egy magyar egészségügyi startup.

A napokban már írtunk a MediCall-ról, amely most saját fejlesztésű rendszerének használatát díjmentesen biztosítja az orvosok számára. A telefonos- és videókonzultációs telemedicina szolgáltatást a járványra való tekintettel a hazai háziorvosok és pácienseik most ingyenesen használhatják.

A háziorvosi rendelés jövője

Ez óriási segítség az orvosok és a betegek számára is, mivel a járványhelyzetben a háziorvosi és szakorvosi ellátások nem képesek zavartalanul működni, ráadásul a 65 évnél idősebb orvosokat visszavonták a közvetlen orvos-beteg találkozóktól. Egy biztonságos és kényelmes módszert kínál az orvoslátogatás elkerülésére a MediCall a telefonos- és videókonzultációs lehetőséggel.

A Háziorvosok Online Szervezetével közösen készítették el azt a platformot, melyre most minden háziorvos ingyenesen regisztrálhat. A cég ezt követően elkészíti az orvosok profilját, akik  beállíthatják szabad időpontjaikat, amelyeket a páciensek le tudnak foglalni.  A páciensek a MediCall weboldalán keresztül találhatják meg orvosukat és kérhetnek a telefonos vagy videós konferenciára időpontot.

Valljuk be, hogy ez a megoldás tökéletesen működhet egy nem járványügyi helyzetben. A magyar startup meghatározhatja a háziorvosi rendelés jövőjét.

Hogyan működik az online háziorvosi konzultáció?

A megadott időpontban az orvos elindítja a konzultációt, amelyhez a páciens egy gombnyomással csatlakozhat. A beszélgetés lebonyolítható minden eszközről, így laptopról, asztali számítógépről, okostelefonról vagy akár tabletről is. A rendszer használata nem igényli szoftverek telepítését sem és extra technikai felkészültség sem kell hozzá.

Az online konzultáció alkalmával a beteg megoszthatja a szükséges dokumentumokat, korábbi leleteket az orvossal vagy például fizikai elváltozásait (pl: vörös szemek, kiütés, stb.). Rendkívül egyszerű és felhasználóbarát a rendszer. Érdemes idősebb hozzátartozóinknak is megtanítani azt a pár egyszerű lépést, amivel kapcsolatba léphetnek háziorvosukkal

A MediCall oldalán pedig ahogy már említettük, más jellegű online szakrendelések is zajlanak, amelyek használatára szintén regisztrálhatunk. A linkekre kattintva megtalálod alkalmazás áruházadban az ingyenes appot vagy a webes felületet:

 

Borítóképünk illusztráció.