Nem a rúzs a hibás, hanem Te!

Most lehet, hogy nem leszünk szimpatikusak, de belegondoltál már, hogy elképzelhető, hogy nem is a rúzsoddal van a baj, hanem a technikáddal és a “rúzs-ismereteddel”?

Jöjjön pár tipp és fontos tény, amit tudnod kell, mielőtt nagy rúzsozásba kezdesz.

MILYEN A TÖKÉLETES RÚZS?

Egy szó kimaradt a kérdésből: NEKEM. A válasz ebben az egy aprócska szóban rejlik. Ahogy arcápolási termékeidet a bőrtípusodnak megfelelően választod, úgy válassz rúzst is, aszerint, hogy melyik passzol tökéletesen ajkaidhoz. Szánkon és annak környékén a bőr rendkívül érzékeny, ezért különös gondot kell fordítanunk az ajakápolásra.

Rúzsunk kiválasztásakor figyelembe kell vennünk azt, hogy milyen mértékben veszi igénybe az adott termék ajkunkon a bőrt. Bármennyire is elkeserítő, de másodlagos szempont az, hogy milyen típusú, funkciójú, textúrájú és applikálási formájú az adott dekorkozmetikum.

RÚZSOZÁS KÁROK NÉLKÜL

Ha valaha használtál silány minőségű vagy extra matt rúzst, akkor tudod, milyen érzés, amikor nap végére kimegy ajkaidból az élet. Ez a száraz és kellemetlen állapot pár egyszerű lépéssel elkerülhető, amelyeket érdemes betartani, legyen szó egy ajaktinta, egy mattra száradó termék vagy egy hagyományos rúzs applikálásáról.

Első lépésként használj ajakápolót vagy sheavajat alapozásként, utána kontúrozd ajkaidat, majd lehetőleg egy rúzsecset segítségével vidd fel a rúzst. Addig dolgozz az ecsettel, míg a kívánt hatást el nem éred. Utána pedig ne dörzsöld össze ajkaidat, bármennyire is berögződött ez a mozdulat. Nap közben ha úgy adódik, ismételd meg a folyamatot.

Nem is nagy ördöngösség ugye? Hamarosan mutatunk nektek 5+1 rúzst, ami nálunk nagyon bevált.