Így kösd le gyermekeidet a járvány időszakban

A rendkívüli járványügyi helyzet most sok szülőnek feladja a leckét. Ha találsz is rá megoldást, hogyan maradj otthon a gyerkőcökkel, akkor is jön a következő kérdés: mi a fenét kezdj magaddal és velük egész nap otthon.

Mi nem kertelünk, felkötheted a gatyád, mert a bezárt gyerekeknél nehezebben kezelhető nincs. Ezt gyermekpszichológusi diploma nélkül állapítottuk meg, azt alapul véve, hogy kortól és nemtől függetlenül elég kemény meló 45 percnyi nyugalomra rávenni a mai srácokat.

Adhatsz a kezükbe egy telefont vagy benyomhatod a tévét, de ki is használhatod a kialakult helyzetet arra, hogy kicsit visszarántsd őket a valóságba és játékosan oktasd őket például a koronavírusról. A média tapasztalataink alapján már így is rendesen frászt hozott a gyerekekre az elmúlt napokban.

Jöjjön pár jópofa játék, amit akár napokig is játszhattok.

LEGYETEK BETÁBLÁZVA

Készítsetek plakátokat a kézmosás és különböző higiéniai szabályok betartásáról és tegyétek ki otthon. Nevezzétek el viccesen a lakás különböző helyiségeit, hívjátok például a konyhát a laboratóriumotoknak.

LÉGY TE A KOSZ ZSARU

Ügyelj a rendre! Csinálj egy táblázatot és oszd ki a házimunkát mindenki korának és képességeinek megfelelően. Így talán könnyebb lesz fenntartanotok otthon a rendet és a tisztaságot. Nap végén jutalmazd őket kemény munkájukért egy varázsitallal (szirup alapú vitamin) vagy egy olyan bogyóval, amitől szupererőre tehetnek szert (rágótabletta).

TALÁLJÁTOK MEG AZ ELLENSZERT

Kutyuljatok, a mai srácok úgy is imádnak kotyvasztani. Keressétek meg az unalom ellenszerét és gyártsatok slimeot, színes trutyikat és hajtsatok végre mindenféle izgalmas kísérletet.

Ha pedig még több ötletre van szükséged, kövesd a WhatsUpMoms csatornáját a YouTubeon jó kis játék ajánlókért.

KÉSZÍTSETEK DOKUMENTUMFILMET

Egy epizód per nap és órákra lekötöd a gyerekeket, ráadásul lekorlátozhatod a telefonozást erre az időszakra. Csináltass velük egy teljes műsort. Osszátok ki az operatőr, a riporter, a vágó és a teljes stáb szerepét annak függvényében, hányan vagytok. Este a híradós, koronavírusos rémhírek helyett nézzétek vissza kisfilmeteket. Te úgy is tájékozódhatsz bárhonnan, a gyerekeknek meg jobb, ha nem nézik most a tévét.

ÉPÍTSETEK KÓRHÁZAT

Vegyétek gondozásba otthonotok plüss népét. A szerepjáték során valamilyen szinten felkészítheted a gyerekeket egy esetleges kórházi látogatásra. Játék közben könnyebben el tudod nekik magyarázni a kialakult helyzetet, ami neked és nekik is kellemesebb, mintha leülnél velük és rájuk zúdítanád a felnőtteket is megterhelő információkat.

Ha szeretnél egy kis segítséget a bevásárláshoz vagy megtudnád, hogy mi lehet a menete a karanténba vonulásnak gyerekekkel, akkor olvasd el a többi cikkünket is.