Óriási buli lesz augusztus 20-án!

Végre nem a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseken civakodnak a politikusok, hála Karácsony Gergelynek, aki megtörte a jeget egy új témával. A Facebookon közzétett hídépítős beszólása akkora sikert aratott a kormánynál, hogy gyorsan be is jelentették az évszázad buliját.

A főpolgármester hétfőn közösségi oldalán véleményezte az idei augusztus 20-ára tervezett, 6,5 milliárd forintos, többnapos ünnepséget. Karácsony nem szeretné, ha városát megbénítaná az ország szülinapi bulija és megvédené a Lánchidat a további rongálódástól.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ aztán gyorsan megírta, hogy „a belföldi turizmus élénkítésére a kormány többnapos Szent István-napi ünnepségsorozattal készül”. A 6,5 milliárdba belefér egy gasztronómiai fesztivál, szabadtéri koncertek, Szent István-napi felvonulás, vízparti koncertek és még családi programok is. Az ünneplés mellett szeretnének az ágazatban dolgozóknak is segítséget nyújtani, mivel a koronavírus-járvány a turizmusban dolgozókat károsította meg leginkább.

Félretéve a politikát meg a hídhisztériát szeretnénk felhívni mindenkinek  a figyelmét arra az információra, amely a földi halandók, azaz a mi szempontunkból fontos lehet: ha a kormány szervezhet nagy tömeget vonzó eseményeket augusztus 20-án, akkor sanszos, hogy addigra a korlátozásokat feloldják, beindul az élet és kicsit jobban kimozdulhatunk otthonról.

A témában egyébként megkérdeztük a zene- és szórakoztatóipar szakmai krémjét. Kövesd oldalunkat, mert hamarosan megjelenik a szórakoztatóipar jövőjét elemző cikkünk!

 

 

borítókép forrása: Origo